Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

V.15-16

Publicerad 2016-04-21 20:13:36 i Vardagen,

Vår kropp behöver energi och då är det viktigt att äta bra mat. Vi tar fram tallriksmodellen och ser att det är viktigt att äta mycket frukt, grönsaker och rotfrukter.Och vi klipper och klistrar och gör vår egen tallriksmodell.Vi avslutar temat energi med att låta våra drakar flyga upp i luften, med att blåsa härliga såpbubblor och vi studsar och hoppar med all vår energi!
Nu fortsätter vi med temat våren och vi börjar med att titta på vårblommorna, lära oss vad de heter och upptäcker att man kan måla med blommor!
Vi målar, klipper och klistrar och gör våra egna vårblommor!
Vi åkte till Svalöv och var med om Kosläppet!
Det var härligt att få se de glada korna som sprang och hoppade och äntligen fick äta av det friska gräset!

Kalvin hälsade på!Och ytterligare ett vårtecken,
styltorna  är framme!


V.13-14

Publicerad 2016-04-07 21:03:49 i Vardagen ,

Vi fortsätter med temat energi och på förskolan har barnen har gjort härliga solar!I skolan har vi byggt ihop en hund med solceller och när den står i solen så viftar den på svansen. Vi har döpt vår solcellshund till Sally. Vi  barn gör av med en massa energi varje dag, när vi växer och leker och då är det viktigt att vi äter nyttig och bra mat.
Vi klipp  och klistrar och visar på allt vad vi ska äta!
Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela