Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

Vecka 5!

Publicerad 2015-01-30 11:55:12 i Vardagen,


Denna vecka har vi gjort snögubbar med bomull...


och haft gympa...Förskoleklassen har fortsatt på rymdtemat och målat stjärnor!

Nästa vecka väntar nytt tema och nya utmaningar!

Vi leker på dansbanan!

Publicerad 2015-01-23 11:52:15 i Vardagen,

Äntligen har det slutat regna och vi kunde gå till "dansbanan"!

Vi bär på pinnar och stockar...


...här försöker vi räkna årsringarna på stubben! Så skönt att vara ute och leka i friska luften!

Vecka 3!

Publicerad 2015-01-14 14:04:36 i Vardagen,

Nu är äntligen alla barnen tillbaka igen efter julledigheten och vi startar vårterminen med skratt och stoj på förskolan. Denna månad kommer vi att prata om rymden och det nya året. 

- Vi lite äldre barn i förskolan har pratat om rymden denna veckan. Vi har gjort solen och jorden i paper mache. Solen har vi gjort mycket större än jorden i paper mache för att solen är större än jorden. Solen är också väldigt varm och är egentligen en stor, stor stjärna. 


 - En dag bestämde vi oss på förskolan för att åka till rymden. Det här är berättelsen om vår resa! 


 
- Vi lite mindre barn på förskolan har pratat om stjärnor som vi ser på himlen när det är mörkt ute. Vi har också pratat om gubben som bor på månen och sjungit en sång om honom. 
 

- I förskoleklassen har vi arbetat och stått i så här veckan efter julledigheten. Vi har pratat om det nya året, månaderna och så har vi ritat en bild till månaden som vi fyller år i. Månadsången har vi även trallat på denna vecka. 


 

 


 


 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela