Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

vecka 39!

Publicerad 2014-09-26 14:02:32 i Vardagen,

Vecka 39 har varit full av fart och fläckt! Hösten har sopat bort sommaren i Kingelstad och barnen har gjort ett eget höstträd och rävar av löv. Polisen har varit på besök och vi har varit och tittat på kycklingar som bara var 8 dagar gamla. 


- Alla vi barn på Kingelstad byskola, fick lov att hålla i kycklingarna som vi besökte på en gård i närheten. Kycklingarna var så mjuka och söta! - Vi har lärt oss se skillnad på kantareller, röda flugsvampar och karljohansvamp. Det gäller att vara försiktig, för en del svampar är giftiga! 

- Måla svampar, det är kul!- Nu är hösten här! 


- En dag kom polisen och knacka på! Polisen fråga om vi ville sitta i deras polisbil, det ville vi! 
Vecka 38!

Publicerad 2014-09-18 13:47:44 i Vardagen,

Denna vecka har vi pratat om bär på förskolan. Barnen har fått berätta vilka bär de känner igen och vilken färg bären har. Barnen har även berättat hur bären smakar, en del bär är sura, andra söta eller beska. 

De mindre barnen har ritat färger bär kan ha, medan de större barnen har sjungit om färger och bär. De stora barnen har också gjort rönnbärsdekorationer som vi hängt i vår gren här på förskolan. Vecka 38, Wideröra scoutgård!

Publicerad 2014-09-18 13:08:36 i Vardagen,

I tisdags var vi stora barn på förskolan och i förskoleklassen, vid Wideröra scoutgård. Där undersökte vi naturen och tittade på alla vackra djur som fanns i vår närmiljö. Vi stojade hela långa dagen och när det var dags att åka hem var vi trötta av alla våra upptäckter.
"
I läroplanen för förskolan står det författat att, "barnen skall utveckla sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter och djur"-Vi blev indelade i patruller och vi fick då ge oss själva ett patrullnamn. Vi hette sniglarna, spiderdrakarna och hajarna.

- Vi gjorde många upptäckter under dagen! 
- Varje patrull fick i uppdrag att bygga något med hjälp av pinnar!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela