Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

Vecka 41!

Publicerad 2014-10-10 11:05:37 i Vardagen,


-De större barnen har haft fokus på is och teknik!- Vi har även målat med is och karamellfärg!
Med ett sugrör kunde vi blåsa runt isbiten på pappret.- Med sax och tungan rätt i mun har vi klippt efter streck. Det blev ballonger som vi fick färglägga och sätta snören i!- De minsta barnen har pratat om vad i naturen som flyter eller sjunker! Att ett äpple flyter tycker vi är konstigt medan små stenar sjunker till botten.

Kanel flyter också på vattenytan men om man häller på lite diskmedel på kanelen, så knuffar diskmedlet undan kanelen. Då bildas det små öar på vattenytan. 


- De mindre barnen har även målat med sockerlösning! Fina höstlöv skapades! - Vi i F-klassen har även vi pratat om teknik och begreppen flyta och sjunka denna vacka. Ett maskakvarium har vi också gjort! I maskakvariumet kan nu maskarna bo och åla sig runt i. - Sedan ritade vi och pratade om maskarnas nya hem!

- Vi gör tårtor och andra bakelser på vårt nya bord i sandlådan på förskolan.
- Lilla snigel akta dig! Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela