Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

Vecka 44!

Publicerad 2014-10-31 13:43:46 i Vardagen,

Denna vecka har vi fortsatt med våra roliga experiment men vi har även gjort läskiga halloweenpyssel nu när halloween närmar sig med stormande steg.I måndags firade vi även Nallens dag på förskolan då fick vi barn ta med våra egna nallar hemifrån. Tänk vad knasigt att våra nallar gick på förskolan precis som vi barn, en hel dag.Vecka 43

Publicerad 2014-10-24 14:03:37 i Vardagen,

Vi fortsatte med tema teknik.


Att gå balansgång är också teknik, det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Spännande att bygga och upptäcka vilken väg kulan tar.


Här har vi använt leksaksbilar för att göra avtryck på papper.Experiment med mjölk, karamellfärg och diskmedel.Dax för maskeradfest med monsterfika och mycket skoj.F-klassen har pratat om vikt och har fått väga sig själv och mycket annat. Bland annat en stor sockerbeta.
Vi har firat FN-dagen och pysslat fredsduvor som vi hängt upp.Vecka 42!

Publicerad 2014-10-17 13:28:13 i Vardagen,

Denna veckan har vi fortsatt att prata om teknik! Vi har upptäckt att vi använder teknik varje dag på förskolan. Att tända och släcka en lampa är också teknik exempelvis!
 
- Både i förskolan och i förskoleklassen har vi byggt med klossar och duplo denna veckan! Att bygga och konstruera kräver en viss teknik. 


 
 

- Vi större barn på förskolan har pratat om olika sorters hjul denna veckan. Visste ni att till och med en klocka har ett hjul som vi inte ser? Det kallas för ett kugghjul och det gör så att klockans visare rör sig, så att vi kan se hur mycket klockan är. 
 

- Kul med hjul! Med olika runda ting skapar vi föremål och fordon som har hjul.- Vi lite mindre barn på förskolan har vägt klossar och sand med hjälp av olika vågar. Det är roligt och spännande att hälla sand i spannar och se hur de rör sig upp och ner, ner och upp! 


 
- Vi 4-6 åringar har varit på en konsert på konserthuset i Helsingborg. Hela symfoniorkestern spelade för oss! Det var roligt att gå på konsert och spännande att åka tåg och buss in till Helsingborg. Nassim al Fakir sjöng och skojade med oss, vi fick sjunga kockeli kocki och då skrattade vi. Nassim al Fakir cyklade inomhus med en sparkcykel och det var roligt tyckte vi, för man får ju inte cykla inomhus. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela