Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

Vecka 45!

Publicerad 2014-11-07 12:56:00 i Vardagen,

Frukost det tycker vi är gott men innan denna vecka visste vi inte vad det vi äter på vår frukost ursprungligen kommer ifrån. Nu vet vi att av grisar får vi skinka, korv och leverpastej. Av kor får vi mjölk som sedan blir till ost, smör, yoghurt och fil. Av fiskar får vi kaviar! Vad spännande! 

- Vi har gjort vår egen müsli!

 

 


 - Vi i förskoleklassen smakade på ingredienserna och rösta om vad vi tyckte var godast. Havrekärnor var det godaste tyckte vi! 

 

 
- Visste ni att meningar kan rimma? Vi i förskoleklassen har hittat på våra egna meningar som rimmar och sen räknade vi alla orden i meningarna tillsammans. Vi kan så många ord! 

 
- Pricka bollen i hålet, det är svårt men tillsammans klarade vi det, för vi samarbetade. 
 

- Benny och Lisa-kanin var på besök på förskolan och pratade med oss om att man måste samarbeta och att det inte gör någonting om man står först i ett led eller sist. Ibland måste man också försöka vänta på sin tur, fast att det kan vara lite tråkigt att vänta! 

 
- Vi som är 3:år har varit på Landskrona bibliotek. Där lyssnade vi på en saga med teckenspråk och innan sagan tittade vi på ankor och fiskmåsar. 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela