Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

Vecka 48!

Publicerad 2014-11-28 13:51:00 i Vardagen,

Även denna vecka har temat varit mat här på Kingelstad byskola. Denna vecka har vi valt att koncentrera oss på ägg och de tre sädesslagen vete, råg och havre. 
 
- Vi lite mindre barn på förskolan har ritat hönor och kycklingar. Tänk att vi får våra ägg av hönorna.  
 


 
- Vi knäcker ett rått ägg, sedan skalar vi ett ägg som är lite löskokt och ett som är hårdkokt!
 
 
 
- Det är så gott med ägg!
 
 

- Av ägg kan man även göra pannkakssmet! Pannkakor älskar alla vi barn här på förskolan. 

 
 
- Vi äldre barn i förskoleklassen har också gjort pannkakor, fast vi gjorde bananpannkakor. Bananpannkakor är nyttigare än vanliga pannkakor men smarrigt det med! 
 
 

- Vi lite äldre barn i förskolan har även pratat om sädesslagen vete, havre och råg! Denna veckan har vi lagat havregrynsgröt till frukost, vi har även bakat vetebullar till mellanmål, riktigt nyttiga med fullkornsmjöl och morötter. Efter denna månaden med temat mat, så är vi alla små kockar med kockhattarna på sne. - Allt runt omkring oss har geometriska former. Denna vecka har vi i förskoleklassen pratat mycket om trianglar, cirklar, rektanglar och kvadrater. De har lite svåra namn de där formerna men vi kan känna igen formerna när vi ser de ute på skolgården och vi kan färlägga alla formerna i rätt färg. - Ser ni! Vi har gjort två gubbar av rektanglar, cirklar, kvadrater och trianglar! 

 
 
- I veckan fick vi ett brev av en gris som inte hade några vänner. Därför bestämde vi i förskoleklassen oss för att göra några vänner till grisen av olika former. Sedan skrev vi tillsammans ett brev till grisen där vi hoppades att han blev glad för sina nya vänner. 
 


 
 
 
 


Vecka 47!

Publicerad 2014-11-21 13:18:00 i Vardagen,

-Vi fortsätter även denna vecka med vårt tema mat. Eget smör har gjorts och vem kunde tro att det var så enkelt att göra sitt eget smör. Nu kan vi barn i förskolan göra smör om det skulle ta slut hemma vid frukostbordet! 
 
 
 
- Alla vi barn på Kingelstad byskola kan även laga mat till våra nära och kära. I onsdags bestämde vi oss för att laga till tacos! Tacos är så gott och inte så värst onyttigt.
 

- Vi i förskoleklassen har egna ordväskor där vi samlar våra egna ord. Nu har vi 20 ord i våra väskor och vi kan läsa allihopa!
 
 
- Att leka ute på gården tycker vi barn är roligt, särskilt nu på hösten när löven har trillat från träden. Ibland samlar vi så mycket löv att vi kan hoppa i lövhögen. Fast oftast så hjälper vi vaktmästaren att hålla fint på gården genom att samla löv och sopa bort grus.

 

Vecka 46!

Publicerad 2014-11-13 13:39:00 i Vardagen,

 
Denna vecka har vi fortsatt med månadens tema, mat! 
 
- De lite större barnen i förskolan och förskoleklassen har fortsatt prata om frukost, precis som i förra veckan men vi har även pratar om vad vi äter till mellanmål. Barnen har därför fått göra sin egen fruktsallad och smaka på olika ingredienser som mellanmålet kan innehålla. Barnen fick inte se vad det var de smakade på utan fick gissa sig till ingredienserna. Då tränades smaksinnet ! Barnen tyckte att det var gott att smaka på allt från strössel till knäckebröd. 
 
 
 
 
- Ibland får man leka med maten på förskolan. De lite mindre barnen i förskolan har gjort fina tavlor av potatistryck och makaroner! 

 
 
 
- Ibland behöver man träna på att komma ner i varv! Vi har börjat med lite yoga på förskolan. 
 
 
 


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela