Kingelstad byskola och förskola

Välkomna till denna blogg där era barn står i centrum! Eftersom att vi som personal vill att ni som anhöriga ska få möjligheten att ta del av era barns vardag på förskolan, så har denna blogg skapats. Här kommer vi personal på Kingelstad byskola dela med oss av det som kan vara av intresse för er anhöriga att ta del av. Låt fantasin flöda och följ med oss på vårt dagliga äventyr här på förskolan!

Vecka 51!

Publicerad 2014-12-19 13:25:00 i Vardagen,

 
Julen är snart här och tomten har varit på besök hos oss på Kingelstad byskola. Han hade med sig klappar till oss barn och vi fick gå upp på vinden där han kom genom skorstenen. Kälken fick han lämna på taket förstås för den var för stor för skorstenen och renarna behöver frisk luft.
 
I läroplanen för förskolan står det att barnen skall, "känna delaktighet i sin egen kultur..." Så här i juletid får barnen känna på våra svenska traditioner.
 

- Att göra julkort till våra mammor och pappor tycker vi barn är roligt.
 
 
 - Vi har tittat på adventskalendern, Mysteriet på Greveholm, på dvd varje dag nu i december. Vi tyckte den var väldigt spännande, inte minst spökena som bodde på slottet!

 
- De minsta barnen har fått sätta skägg på tomten.

Vecka 50!

Publicerad 2014-12-12 15:45:01 i Vardagen,

 
Nissarna på Kingelstad byskola arbetar för fullt för att deras nära och kära ska få lite julpynt i julklapp. 
 
- I torsdags firade vi lucia, vi var utklädda allihop till tomtar, pepparkaksgubbar, tärnor, stjärngossar och lucier. Våra kära var på förskolan och skolan för att titta på oss medan vi sjöng för kung och fosterland. 

 

- Vad vi barn i skolan och förskolan har längtat efter att få klä granen med alla våra fina tomtar, stjärnor, änglar och hjärtan.  
 
 
- Här står vår gran i full skrud! 
 
- Alla våra fina pyssel! 
 


 
 

Vecka 49!

Publicerad 2014-12-05 12:51:00 i Vardagen,

 
Nu närmar sig lucia och därmed också julen med stormsteg. På Kingelstad byskola längtar vi barn efter tomten men eftersom att det är några veckor kvar till han kommer får vi nöja oss med att göra pyssel till fönstrena, dansa runt björkar och sjunga luciasånger på förskolan. 
 
 
- Det kan vara lika roligt att dansa runt en björk som en gran, tycker vi barn!
 
 
- Att skrynkla ihop silkespapper är inte så enkelt. Vi lite mindre barn på förskolan har övat hela veckan på att skrynkla ihop silkespapper och klistra det på julgranar, stjärnor, änglar och till och med Rudolf med röda mulen! 
 
 
 
 
- Vi i förskoleklassen har gjort julfint i fönstret med stjärnor och adventsljus! 
 
 
- På fritids bygger vi ofta med duplo. En dag byggde vi ihop duplot till en lång rad sedan hjälptes vi åt att ställa raden upp. 

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela